keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Ilmainen WMTS-rajapinta avattu testikäyttöön

Avoimien aineistoja saa nyt ilmaiseksi myös rajapinnalta, kun avasimme uuden rasteriaineistojen WTMS-rajapintapalvelun. Palvelusta kerroimme blogissamme jo keväällä, ja kehittäminen on vihdoin siinä vaiheessa, että voimme avata beta-version kaikkien käyttöön.

WMTS (Web Map Tile Service) -standardiin perustuva rajapinta on tarkoitettu erityisesti sovelluksia ja palveluita kehittäville. Se tarjoaa sovellusten käyttöön ajantasaiset rasterimuotoiset perus-, maasto- ja yleiskartat sekä taustakartat. Lisäämme palveluun aineistoja mahdollisuuksien mukaan.

Palvelun käyttö ei vaadi kirjautumista eikä siitä peritä maksuja. Palvelussa on kuitenkin käyttömäärärajoite. Kahden tunnin aikana voi tehdä korkeintaan 1000 hakua/käyttäjä.

Beta-vaiheen aikana keräämme kokemuksia palvelun kuormituksesta ja käyttömäärärajoitteen sopivuudesta. Palvelun toimivuudesta haemme kokemuksia myös tänään alkavan Apps4Finland-kilpailun kautta. Toivottavasti mahdollisimman moni kilpailun osallistuja löytää aineistomme - rajapinnoilta ja muuten - ja hyödyntää niitä kilpailutöissään.

Palautteita ja kehitysehdotuksia palveluun liittyen voi lähettää sähköpostiosoitteeseen kansalaisenkarttapaikka[at]maanmittauslaitos.fi. Tuotantoversioon olemme suunnitelleet siirtyvämme loppuvuodesta 2012 App4Finland-kilpailun päätyttyä.

ps. WMTS-rajanpintapalvelu on otettu tuotantokäyttöön, lisätietoa palvelusta: maanmittauslaitos.fi/aineistot-palvelut/rajapintapalvelut/karttakuvapalvelu-wmts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti