maanantai 27. helmikuuta 2012

Uusia palveluita datan hankintaan

Rakennamme parhaillaan tiedostolatauspalvelua, josta aineistoja voi ladata itsepalveluna. Palvelu on käytössä heti toukokuun alusta Koska joudumme tekemään muutoksia osaan aineistoistamme, emme vielä tiedä varmuudella, mitkä aineistot ovat toukokuun alussa saatavina tiedostolatauspalvelusta. Tämä asia tarkentuu lähiaikoina.

Avoimille aineistoille ollaan myös toteuttamassa uutta rajapintapalvelua (WMTS). Palvelu tulee olemaan maksuton, mutta käyttömäärältään rajoitettu. Sen toteutuksessa hyödynnetään välimuistia ja tiilitekniikkaa, ja se noudattaa WMTS (Web Map Tile Service) -standardia.

WMTS-palvelun käyttöönottopäivää ei ole vielä päätetty. Itse palvelusovellus on jo lähes valmis, mutta muut palvelun pystyttämiseen tarvittavat komponentit ovat vielä työn alla. Asiaan vaikuttavat ratkaisevasti eräät muut tuotantoa kuormittavat hankkeet.

WMTS-Palvelu oli suunniteltu toteutettavaksi heti pilvipalveluna. Pilvipalvelun toteuttaminen tulee selvitystemme mukaan kuitenkin niin kalliiksi, ettei palvelun kilpailutusprosessia olisi ehditty saada valmiiksi ennen kesää. Kevään aikana WMTS-palvelun pilveen vientiä testataan saadaksemme käytännön tietoa suurten datamäärien pilvipalvelusta. Testien perusteella päätetään myöhemmin pilveen viennistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti