perjantai 24. helmikuuta 2012

Milloin avointa dataa saa?

Maastotietoaineistomme muuttuvat käyttöoikeuksiltaan maksuttomiksi 1.5.2012. Avaaminen aiheuttaa muutoksia tuotantojärjestelmiimme ja suureen osaan tuotteistamme, siksi on hyvin todennäköistä, etteivät kaikki avautuvat maastotiedot ole saatavilla heti 1.5.2012 alkaen.

Aineistojen avaaminen merkitsee muutoksia suureen osaan suurikaavaisimmista maastotietotuotteistamme, sillä tuotteissa on mukana Liikenneviraston toimittamaa dataa, joka ei muutu avoimeksi 1.5.2012. Nämä tiedot on poistettava ennen kuin tuotteemme voivat muuttua avoimiksi.

Sekä tuotteet että niiden tuotantosovellukset on muokattava kevään aikana vastaamaan uutta tilannetta. Muutokset kuormittavat melkoisesti muutenkin täysillä käyvää aineistojen päivitysprosessia, sillä myös aineistojemme vuosipäivitykset tehdään pääosin keväisin.

Lisää haastetta tuotannolle tuovat muutamat tämän vuoden erikoispiirteet. Joudumme tekemään monista tuotteistamme kaksi eri versiota, sillä niitä toimitetaan vielä tänä vuonna sekä uudessa ETS89- että väistyvässä KKJ-koordinaattijärjestelmässä. Tänä keväänä alkaa myös uuden Taustakarttasarjamme tiedostomuotoinen tuotanto. Aineisto on ollut tähän asti käytössä vain rajapintapalveluna.

Koska kaikkea ei voi tehdä valmiiksi kerralla, joudumme priorisoimaan tuotteiden päivitysjärjestystä. On melko todennäköistä, että ainakaan kaikkien niiden tuotteiden, joiden päivitysversioista poistetaan Liikenneviraston syvyys- ja merimerkkitiedot, avoimet versiot eivät ole valmiina heti toukokuun alussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti